Szeretném, ha ez a blog kapocs lehetne Magyarország-NagyVilág és köztünk, akik most Portugáliában vagyunk otthon.
Annyit kérek Tőled, ki erre jársz, hogy írj (olyasmit, amiről megismerünk). Csak azért, hogy tudjuk, meglátogattál.

U.i.: Persze, ami itt megjelenik írás, kép és minden egyéb - kivéve a blog design-t - saját "termék", lenyúlni tilos :)

Magyarok Portugáliában! Csináltam levelező listát és egy csoportot az "arckönyvben"- ha szeretnétek rajta-benne lenni, írjatok! :)

2009. november 21., szombat

Rádiók

Erről még írok, addig is, ha valakinek véleménye lenne, tartsa meg, és majd írjon. :) Ha már mindent kiírtam magamból :) Köszönöm:)

Rádiók még mindig

Ez azért azt hiszem gáz. Nem vagyok híve az ország kiárusításának, egyáltalán nem. DE! Kérdem én, nem lehet normális (törvényes, szabályos, ki minek hívja) eszközökkel megtartani a nemzeti dolgainkat?
OK, hogy mindenhol azzal tömték az átlag ember fejét az első napokban a botrányrobbanást követően, hogy a két új rádió magyar érdekeltségű (vagy valami ilyesmi, sajnos, nem tudom szószerint idézni, de az érzés, az üzenet ez volt), de így kell ezt elintézni? Máshogy nem megy? Ez saját magunk lejáratása. Ennek nagyon az az üzenete, hogy ami magyar, az csak korrupt lehet...
Nem, nem értek egyet azzal, hogy korlátok nélkül jöjjön be minden, ami külföldi. Csak azzal, hogy törvényesen kéne csinálni a dolgokat.
Az erkölcs szerintem még mindig több értékkel bír, mint a gazda(g)ság. Ebből kiindulva érzem én nagyon, de nagyon cikinek, égőnek, felháborítónak, elszomorítónak, hogy az alábbiaknak kell megszületniük:
"Magyarország ösztönzése a jogállamiság tiszteletben tartására, a külföldi befektetők tisztességes kezelésére és a szabad, független sajtó előmozdítására" mindez indianai képviselők aláírásával.
Vagy az a tény, hogy nemzetközi szinten beszélnek arról, hogy a két régi rádiót működtető tulajdonosi vállalatokat megkeresték a pártokból itthonról, hogy elrendezzék az ügyet...

Szerintem ez így nagyon megalázó az állampolgárnak, aki még hinni akar abban, hogy a hazájában élni jó.