Szeretném, ha ez a blog kapocs lehetne Magyarország-NagyVilág és köztünk, akik most Portugáliában vagyunk otthon.
Annyit kérek Tőled, ki erre jársz, hogy írj (olyasmit, amiről megismerünk). Csak azért, hogy tudjuk, meglátogattál.

U.i.: Persze, ami itt megjelenik írás, kép és minden egyéb - kivéve a blog design-t - saját "termék", lenyúlni tilos :)

Magyarok Portugáliában! Csináltam levelező listát és egy csoportot az "arckönyvben"- ha szeretnétek rajta-benne lenni, írjatok! :)

2011. október 17., hétfő

Tavaszi szél eredménye

Meséltem az előző bejegyzésben a kis dalos kedvű, zenész lelkű Portugáliában élő pacsirtákról. Amikor a készülődés alatt hallottam többször is, hogy lesz "nyeremény, díj", akkor persze csak kedves szavakra, mosolyra gondoltam. A közösen eltöltött percekre, társaságra.
Ezek mellé tényleg kaptunk díjat. Hogy mit, arról még mélyen hallgat a magyar-portugál posta, viszont az írás már megszületett róla. íme:


"A "Nyíregyházával dalol az ország" elnevezésű kezdeményezés kapcsán több mint 40 hazai és határon túli település, illetve közösség csatlakozott Nyíregyházához, és énekelte szeptember 11-én este 20 órakor - a Magyar Dal Napján – a "Tavaszi szél vizet áraszt" című magyar népdalt.
A szervezők minden résztvevőnek hálásan köszönik a csatlakozást. A helyszínek és előadásmódok sokszínűsége, a közösségek együtt éneklése rendkívül megható volt számukra. A magyar dal valóban átszárnyalta a határokat és bejárta Európát.

A legjobb videók kiválasztása nehéz feladatot rótt a nyíregyházi szervezőkre, ezért úgy döntöttek, hogy két kategóriában értékelik a produkciókat. Ennek megfelelően:

Magyarországon:
1. Makó
2. Dunaújváros
3. Miskolc
Különdíjas: Zagyvarékas

Határon túl:
1. Zenta (Szerbia)
2. Isztambul (Törökország)
3. Lisszabon (Portugália)
Különdíjas: Székelyudvarhely (Románia)"


Kíváncsian várom a postát. :)