Szeretném, ha ez a blog kapocs lehetne Magyarország-NagyVilág és köztünk, akik most Portugáliában vagyunk otthon.
Annyit kérek Tőled, ki erre jársz, hogy írj (olyasmit, amiről megismerünk). Csak azért, hogy tudjuk, meglátogattál.

U.i.: Persze, ami itt megjelenik írás, kép és minden egyéb - kivéve a blog design-t - saját "termék", lenyúlni tilos :)

Magyarok Portugáliában! Csináltam levelező listát és egy csoportot az "arckönyvben"- ha szeretnétek rajta-benne lenni, írjatok! :)

2010. november 15., hétfő

Megint egy kis spanyol

Lassan belepi a por a szépen bekötött diplomamunkám és az érte kapott Diploma-Oklevél minden egyes darabját. Szóval, most már nagyon ajánlom innen a távolból, ismeretlenül, tele-hipno...úton minden olyan cégnek, akikhez jelentkeztem, hogy vegyenek fel magukhoz tanárnak. Igen, már nagyon szeretnék tanítani :) (spanyol 1.)
Emlékeztek még? Jártam egy évig portugált tanulni esti iskolában. No, most is járok oda, csak spanyolra. Hehe, tanulni... gondolták eddig a többiek, akik mind portugálok és ők tényleg tanulni járnak. Egészen a legutóbbi óráig, amikor is fel kellett olvasni a pár soros házit. Megtettem és ekkor az egyik nőci megjegyezte:
- Milyen tök jó a kiejtésem, olyan szép spanyolos.
No, én csak mosolyogtam, mint a tejbetök, de nem szóltam semmit, csak összenéztünk a tanárral. Ekkor jött a leleplezés:
- Akkor most van itt az ideje, hogy eláruljam az igazat. Eszter már elég jól tud spanyolul, ezért nem nyelvet tanulni jött, hanem inkább megfigyelni a tanítás menetét.
Szerencsére mindenki ugyanolyan kedvesen mosolygott, mint eddig. Remélem, így is marad, és nem okoztam kiengesztelhetetlen csalódást senkinek. (spanyol 2.)

Élvezem ezt a heti két alkalmat, csak hozzá kell szoknom, hogy a hétfői este 22.20-kor kezdődik és majdnem éjfélig tart :P De nem baj, azonnal jön a busz, nem kell a megállóban órákat töltenem, mint tavaly a portugál órák után. A tanár argentin, és nagyon sok kultúr dolgot is belerak az órába, eddig szerintem az órák fele ilyen mesékkel ment el, de én nagyon élvezem. Tavaly járt Budapesten, és amikor megtudta, hogy én is onnan jöttem... fülig ért a szája. Azóta a véletlen mindig úgy hozza, hogy valami úton-módon eljön Budapest, mert mindig akad egy-egy dolog, ami Budapestre emlékezteti :) (spanyol 3.)
Csak ne sokalljanak be tőle a többiek! ;)