Szeretném, ha ez a blog kapocs lehetne Magyarország-NagyVilág és köztünk, akik most Portugáliában vagyunk otthon.
Annyit kérek Tőled, ki erre jársz, hogy írj (olyasmit, amiről megismerünk). Csak azért, hogy tudjuk, meglátogattál.

U.i.: Persze, ami itt megjelenik írás, kép és minden egyéb - kivéve a blog design-t - saját "termék", lenyúlni tilos :)

Magyarok Portugáliában! Csináltam levelező listát és egy csoportot az "arckönyvben"- ha szeretnétek rajta-benne lenni, írjatok! :)

2009. június 12., péntek

Három hónapja történt 5.

Régen írtam, de azért mi mindenkiről tudunk szinte naprakész információt, mert a skype-on olykor sikerül megtalálni Titeket. Hol egyik, hol másik családtagot. :)

Telnek-múlnak a napjaink, most már a 357. napnál tartunk :) Emlékeztek, milyen volt ezelőtt egy évvel? Mert mi igen - nekünk kicsit rohanós és nagyon keveset alvós :) De megérte - azóta kialudtuk magunkat. És a fényképeket nézegetve látjuk, milyen is volt kívülről a fehérruhás-nap. No, ennyi az emlékezés :)

Úgy volt, hogy egyik vasárnap városnézőtúrára megyünk - kocsival, idegenvezetővel. A múlt héten jött ez az ötlet attól a portugál sráctól, aki bent az egyetemen kutató. De sajna nem lett belőle semmi. Szombaton rohamtempóval próbáltunk eljutni Lisszabon legnagyobb bevásárlócentrumába - de nem jutottunk messzebb az odivelasi metronál. Mert ugye, szombat volt, tehát a buszok még kevésbé jártak - nemhogy sűrűn, de még ritkán is alig. És du. 5-kor volt mise a templomban, ahova járunk - 2 óra alatt szerettük volna elinétzni a modemcserét (a nagy bevásárlóközpontban van a cég boltja, aki ezzel foglalkozik), mivel a modemet az egyik vékony oldalára kell álllítanunk ahhoz, ogy ne melegedjen túl. Ha mégis, akkor megszakad a net. 4 napunkba telt mire erre rájöttünk - a beszerelés után - és azóta így használjuk, de még nem adtuk fel, hogy bevisszük. Hátha ki is cserélik....
Szóval, nem jutottunk el a modemcseréig, helyette a metrállomástól vissza is fordultunk, bevásároltunk és két nagy a hipermarketet reklámozó bevásárlótáskával bementünk a misére. Én kissé viccesnek éreztem - otthon még talán a is megfordult volna a fejemben, hogy kinéznek az emberek minket, de itt valahogy annyira más a hangulat, hogy nem zavartattam magam. Szerencsére, nem is igazán olvadtak fel a hűtött cuccok. A mise diák mise volt - nem volt gitár vagy bármi, amiben különbözött volna egy "felnőtt" misétől - csak annyiban, hogy felolvasások, előéneklések mind mind a diákok feladata volt, és ez adott neki egy különleges hangulatot. Nem értettem többet ebből a miséből, mint az előzőekből, és mégis.... valahogy közelebb éreztem magamhoz a mondottakat, mindazt, ami a misén történt, mint máskor. Lehet, hogy erre fogunk majd járni?

Mise után és már nagyon nem szerettem volna gyalogolni, mert elég sokat koptattuk aznap a lábunkat, és inkább a buszmegálllóban fagyoskodtunk - a lakásból egész nap úgy tűnt, jó idő van, hisz hétágra süt a nap. Ja, addig, amíg ki nem mentünk. Mert kint azok a hajladozó fák nem szellőtől hajlongtak, hanem szinte viharos erejű széltől. És ha nem a napon álltunk, akkor akár be is fagyhatott volna mindenünk. De kemény magyar fiatalok vagyunk, és kibírtuk a viszontagságokat :) Bár, nem vártuk meg a mi buszunkat, hanem átrohantuk a másikirányba menő buszhoz - mivel van kettő, ami körforgalomban jár, így ismét elmentünk a metroállomásig, de nem szálltunk le, hanem a buszon melegedve jöttünk vissza. És a lakás előtt szó szerint elvitt minket majdnem a szél- mivel ekkor már a nap nem sütött és a szél felerősödött, nálunk meg a táskák szép kis vitorlaként működtek.... nagggyon jóóóó volt beérni a lakásba :)
Röviden: jól lefáradtunk.
Annyira hogy vasárnap reggel, óraátállítással együtt sikerült felkelni, de mindeketten KO-k voltunk. Fájt a láb eléggé, mellette nekem a derekam és ez a kettő így nem volt jó előjel. Annyira nem, hogy nem mentünk várost nézni. E-mail elküld a srácoknak, de válasz nem jön..... ma kiderült, hogy nem kapták meg, mert nem volt server + nélkülünk is kavartak, mert nem állították át az órát. Szóval, még mi vártunk volna rájuk ;)
Jó volt itthon lenni - tettünk-vettünk, filmet néztünk, délután ebédeltünk :) . Közben gyógyultunk - annyira, hogy mától talán már jobban vagyunk. Sikerült megcsinálnom azt a finom vacsorát, amit kiagyaltam - nem volt receptem, csak kitaláltam a dolgokat egyik nap félálmos bambulás közepette, de azért utánanéztem, hogy ami az én logikámmal elkészíthető, az tényleg az-e. Mivel ellentmondásba nem ütköztem, ezért nekivágtam. Ehhez szükségem volt a sütőre, amit 3 napig sikáltunk, mert valami iszonyat dolgot hagytak benne - égett, pernye szállt mindenhol, de szerencsére, nem vasárnap tett keresztbe a sütő, hanem még hét elején, így tegnapra mindent rendbe raktunk. Bár, kissé féltem, hogy lesz-e valami mellékíze, illata a kajának, mert az az odaégett trutyi rémisztő volt. Ám semmi nyomát nem éreztük. :) A vacsora finom lett - és fura, de semmi különleges nem történt velünk, mégis volt ünnepi hangulat.

Az idő most kissé visszájára fordult - süt a nap, de fúj a szél. Igazából ez jó is így, mert legalább nem szenved az ember, ha utazik.... de itthon kissé hüvi van. Mesélték az itteniek, hogy a múlt heti meleg azért nem a szokásos tavaszi idő, inkább a mostani a jellemző így március végére. Szóval, megnyugodtunk, hogy az elmúlt "kánikulánál" nem lesz nagyon-nagyon melegebb majd nyáron. Most hosszúnadrág, zokni, pulcsi a ruházatom - fura, hogy "be kellett bugyolálni magam". Ahogy a rádióban hallottam, most már otthon is szebb az idő, a Kossuthon a Krónikában 12 - 15 fokot ígértek. Szóval, lassan otthon is kitavaszodik, ugye? ;)

Három hónapja történt 4.

Mint arról már páran a gyakorlatban is értesültetek, van netünk, ha minden jól megy, akkor folyamatosan, és nem hosszú kimaradozásokkal. Sőt, van skype-unk is, akit tudtunk, bejelöltünk. Kit nem, annak írom: küldjön egy e-mailt nekünk benne az elérhetőségét, és akkor megkeressük. :)
Jól vagyunk, a meleget is bírjuk - most még - holnap ismét alapítvány, mert egy hete voltunk benn szólni, hogy már itten vagyunk ám, kéne a pénz :) Azt ígérték, hogy ezen a héten meglesz minden. De eddig még nem történt semmi.... szóval, holnap újra FCT (Természettudományi Alapítvány, nyers fordítás)-látogatás van napirenden.

A hétvégén voltunk ismét kicsit várost nézni - persze most sem igazi turistaként, csak úgy bóklásztunk egyet. Azért volt nálunk térkép, de csak arra, hogy tudjuk, merre vagyunk a metró vonalakhoz képest :) Még nincs turistaszezon, de azért volt egy pár olyan hely, ahol több volt turista, mint lisszaboni polgár. És személy szerint nekem nagyon jól esett, hogy nem turistaként járkáltunk - azaz ez attól függ, honnan nézzük: lisszaboni szemmel turisták voltunk, de én mindig arra gondoltam, hogy nem egy hetet töltünk itt, hanem hosszú időt és így szép lassan lesz mindre időnk :) Mindent bejárkálni, megnézni, rácsodálkozni, vagy épp nagyonnemszeretni :) Mert ilyen is van: nagyon fura, hogy egy csomó helyen feltúrtak mindent, mert javítanak, felújítanak..... Tehát, most még nem tudok listát írni, hogy itt és itt jártunk, mert nem nevezetességeket néztünk, hanem a város miliőjébe sodródtunk az elmúlt két vasárnap délután. De vannak olyan helyek, amiket biztosan szeretnénk /nék megnézni - bár most csak egy kis útikönyv van nálunk, mert a nagyobb nem fért be a kofferba :) De most már van net is.... bár ez más, mert ezt nem visszük magunkkal....eleget utaztunk pár laptoppal az egyetemre és vissza :)


Mára ennyi a beszámoló, ígérem, próbálom behozni a "személyes"
levelezés elmaradásomat is. :)

Puszi mindenkinek tőlünk:)

Három hónapja történt 3.

Ismet elkezdodott egy ujabb het, igy tudunk irni. :)
Itt meg mindig tavasz van, tegnap 19 fokot mutatott egy automata homero. Hihihi :) Bar, ha most ez van, mi lesz kesobb?
A hevege sem volt annyira pihenos, mert szombaton megtettuk a heti "nagytakaritast" - habar van meg mit takaritani az elottunk ittmaradt megbuvo koszok miatt. A lakast kezdjuk felszerelni, a tulajek mondtak, hogy majd irjunk listat, mi az, amit ott hagynank, es akkor annak az arat le lehet vonni a lakberbol. Szoval vettunk hosszabbitot, ruhaszaritot, labost, asztalteritot mindenfele aprosagnak tuno dolgot.

Szoval: a szombati nagytakaritas utan - ahol bevetettuk a szomszed porszivojat is, amit barmikor elkerhetunk, ha szuksegunk van ra -milyen jo fejek is a protugalok;) - lesetaltunk Odivelas bevasarlokozpontjaba. Oda, ahol multkor egy egesz napot toltottunk ugyeket intezve. Most inkabb terepszemlet tartottunk. Eleg jo, szerintem ez meg az elhetobb fajtabol valo. Mivel kell a testmozgas -nem mintha a mult heten nem gyalogoltunk volna eleget- nem busszal mentunk, hanem gyalog. Jeeee! :) No, azert nem volt szornyu, csak folyamatosan hegynek lejtmenetbe kell menni, ami neha unalmas :) Haza busszal jottunk, de ezt ellensulyozando vasarnap gyalog mentunk misere.
Egy ´99-ben felszentelt templom van ugy 15 percre tolunk. Modern, de szep. A fura az, hogy nincs se orgona, se harmonium... legalabbis en nem lattam. Elvileg 9.30-kor kezdodott a mise, mi 25-re odaertunk, de mar tomve volt a templom. Valoszinu Rozsafuzert imadkoztak. Nagyon mas volt, mint otthon. Itt a nep 99%-a mar a Rozsafuzeren ott volt. Bar a mise vegen a nepenek elso versszakanak a veget nem is vartak meg, nyomultak kifele. Ez viszont kisse szomoru volt. Es ami meg furabb, hogy nem enekelve mentek kifele, hanem olyan hangosan parolazva, mintha valami kirakodovasaros nezelodos helyen lennenk. Ez nekem annyira nem tetszett. A mise: nos, nagyon nehez volt - mind nyelvileg, mind lelkileg. Szemely szerint a pap beszedet szinte teljesen megertettem, de a nepenekekbol ill. a kozos imakbol szinte semmit. A Miatyankot enekeltek - szep dallama van, de egy szot, meg annyit sem erettem belole. Csak a belso hang es a belemivodott ritmus mondta, hogy ez most a Miatyank. Viszont volt 2 vidam pillanat is a misen: az elso akkor, amikor felfedeztem, hogy szemben allt 10 meterre tolunk egy srac, es cserkesz egyenruhaban volt. Ez olya otthonossa tette a templomot. a masodik az aldozas utani "csend" vegen volt: Taize-i dalt enekeltek, amit en reflexbol magyarul enekletem, es csak a masodik versszaknal jottem ra, hogy mindenki maskepp enekeli, mint en. De nagyon jo volt magyarul enekelni.
Delutan bementunk Lisszabonba, bar nem nagy varosnezoturara, hanem inkabb csak a folyo menten setaltunk. Hat, mindenhol ujitanak, hol utat, hol epuletet, igy kisse fel van turva az egesz. A folyo hatalmas, olyan Balaton feeling csak kikotovel, kommpal, es egy hatalmas hiddal is. Az egyik arkadsor alatt epp vasarnapi kirakodosvasar volt. Mindehol regi bakelitlemezek -kicsik, nagyok-, regi ermek, kituzok, magazinok, konyvek -portugalul, angolul, franciaul- es egy csomo kezzel kesziett ekszer borbol, uvegbol, ezustbol, feldrgakovekbol... olyan volt, mintha egy kisebb kezmuveskirakodon lennenk. Igaz, volt olyan stand, ahol modern dolgokat arultak, pl.: ujrahasznositott PVCbol penztarcat - a kulsejen foto volt, csak belul lattad, hogy tejesdobozbol van, sorosuveget csonakformara lapitva (gondolom kemenceben csinaltak), es megujulva hamutalca vagy nasis talca lett belole, borbol falikepek stb. Szerintem volt hangulata, bar nem nagy zsivalyos bazar volt. De volt egy-ket visszatero vasarlo is szerintem, mert neha egy-egy eladot a neven szolitottak, mintha regi cimborak lennenek. Szoval, jo volt :)
Haza metro es busz - persze megint nem jott a buszunk, igy kockaztatva felszalltunk egy meg ismeretlenre. Tudtuk, hogy valahol az altalunk lakott varosresz hazai kozott fog lerakni, de hogy pontosan hol? Vegul is nem jott rosszul ez a busz, mert hazagyalogoltunk es kozben utbaejthettuk a harmadik szupermarket szeruseget is. (Eddig ugye, van a Lidl es a bevas.kozpontban a Tesco szeruseg. No, ez is egy kisebb bevas.kozpont, mert a hipermarket mellett van mas fajta bolt is). Es vegre sikerult ruhaszaritot venni. Ugye, a portugaloknak is megvan a jo kis "ablakala kiakaszatos" szokasa, ami nagyon jol mukodik, ha jo az ido. De eddig en turelmetlen is voltam talan, mert nem biztam csak az idore a dolgot, es ruhaszaritot hajkurasztunk mindenfele. De most sikerult egy ertelmesebbet talalni. :)

Szoval, eltelt mar tobb, mint egy het :) Most bemegyunk a palyazatkiiro alapitvanyhoz, hogy kedvesen megmutassuk magunkat szemelyesen is, es igy talan gyorsabban halad majd a penzes oldala a dolgoknak. Ezt a szemelyes latogatast Jorge ajanlotta - portugal, talan ismeri annyira a sajat nepet, hogy nem ad nekunk rossz tanacsot :) Szoval, drukkoljatok :)

Három hónapja történt 2.

Lassan beszerzunk minden szukseges papirt, van mar mobilunk is. Biza, mindkettőnknek ;)))
Egy egesz napot egy bevasarlokozpontban toltottuk, mert ott egy helyen van minden mobil-net szoszoles, van egy onkormayzat szeru irdoa is, bank... de nem sikerult minden, maradt meg par dolog, de most mar igazan a vege fele jarunk. Ebben a kozpontban van egy portugal Tesco-Auchan szeru, valoszniu ide fogunk jarni. Igaz, buszozni kell, de ha elerjuk a jo buszt, akkor nincs problema. Talan ez az egyetlen dolog, amit meg nem sikerult igazan megertenunk: hogy a buszok mi alapjan jarnak? Mert van menetrend, de az csak egy nagyon tampontszeru valami - magyar BKV ehhez kepest egy fonyeremeny. :) Ugyhogy ne tessek szidni oket!

A lakas is egyre remenykeltobb, csak van egy bizonyos alapszaga, amin meg nem sikerult gyozedelmeskedni. Bar annyira nem eszreveheto, csak, amikor az ember belep. Nem budos, csak olyan elhasznalt szaga van a levegonek. Az ido nem jo: viharos szel fuj - szinte mindig, vagy kisut vagy beborul az eg, inkabb borus, es az eso is szemerkel. Tehat semmi mediterran szepseg :)

Tegnap a "Tescoban" probaltuk megtalalni a magyar alapelelmiszerek megfelelojet. Nagyjabol sikerult, bar a tejfolrol le kell mondanunk. :( Hogy lesz igy sutisutes? ;) Szerencsere meg otthonrol el kezdtem levelezni egy magyar csajjal, aki itt el, es mar irt 1-2 tippet, mit hol hogyan lehet beszerezni. Es segit majd leforditani amiket nem tudunk :)

A lakasban meg nincs netunk, igy ezert nem irunk naponta. A varosbol inkabb az elinteznivalokhzo szukseges helyeket ismertuk eddig meg, talan a jovo hettol kezdve tobb idonk lesz maszkalni. :)

Most mennem kell, mert zar a konyvtar.

Három hónapja történt 1.

Talán néhányan már olvastátok azt a pár sort, amit az iwiwen írtam.
Most próbálok kicsit többet írni ;)
Február 26-án, csütörtökön fél óra késéssel ugyan, de elindultunk Ferihegyröl.
(Azt hiszem, felhagyok az ekezetes irassal, mert itt most nincs magyar billentyuzet. De igerem, nem felejtek el magyarul irni, es meg is fogom tenni majd a kesobbiekben, csak gyozzetek kivarni :) )
Tehat, Bp-rol Londonba mentunk. Aztan harom ora ucsorges utan ujra fellszaltunk immar Lisszabonba. :) Londonban meg megettuk az ajandekba kapott ket TuroRudinkat is.
Lisszabon csodaszep volt este fentrol. Iszonyat nagynak tunik. Aztan az ember rajon, hogy amit lat, az nem csak Lisszabon, hanem a vonzaskozeteben levo osszes kisebb varos. De hatarokat nem nagyon talal az ember, szinte minden egybemosodik.
Szerencsere hamar ranktalalt a portugal prof, akihez a Jero dolgozni jott. Hozott magaval egy PhD hallgatot is, mert a srac kocsijaba fert csak be a csomagunk. Igy ket kocsival indultunk el megkeresni a lakasunkat. Es itt kezdodott csak a moka. Az alberletet kiado pasi elkuldte a cimet, en probaltam felhivni a repterrol, de nem kapcsolt a rendszer. Na mindegy, elindultunk, mert volt egy googlemaprol kinyomtatott terkep. A terkep a Jeroeknal volt, mi a PhD-s sraccal kovettunk oket. Ugy 2.5 orat kocsikaztunk, mar a portugal tagok sem tudtak, merre jarunk, este 11 utan volt, aki felenk tevedt, megkerdeztuk, nem ismerik-e a keresett cimet. Kozben parszor felhivott az alberletes pasi is, aki keptelen volt megadni a telefonszamat - mivel rejtett szamrol hivott, nem lathattam - es jo kis portugal parbeszedeknek voltunk szem-fultanui. Tudni kell, hogy a prof egy 45 koruli ficko, iszonyat jofej, de a vegen mar nyomdafesteket nem nagyon turo szavakkal illette szerencsetlen, eddig meg nem latott alberletkiado pasit.
Vegul sikerult egymasra talalnunk: egy 35 koruli pasi es a felesege vart minket. Ahogy a kov. napokban jobban megismerkedunk, kiderult, hogy iszonyat jofejek. :) Ok Angliaban elnek, a noe a lakas. Szimpatikusnak tuntek, csak mar iszonyat faradtak voltunk. De nem csak mi, hanem az osszes portugal is :))
Bemutatkozas, minden egyeb, aztan hidegzuhanykent a hir: sorry, but at the moment you won´t have water. Azt hittem, rosszul hallottam, de mar mindenmindegy alapon csak mosolyogtam egyet a dolgon. Nincs viz, mert a vizorat eppen szerelik, csak aznap nem jottek ki szerelni, pedig fixaltak az idopontot. Kb. mint otthon nalunk :) De azert volt egy 5 literes kristalyviz. Ezzel csak elleszunk, gondoltuk. Olyan volt, mint egy nyari cserk.tabor elso napjai. A lakas nagyon tetszik, habar jo par butor nem volt benne - pedig a kepen meg ott voltak. Elmeseltek, hogy amikor kikoltoztek, akkor azokat magukkal vittek. Lisszabon melletti kisvarosban lakunk jelenleg, a neve: Odivelas. Az egesz hely tele van panel szeru hazakkal, de egyaltalan nem olyanok, mint otthon. Inkabb 4-5 emeletesek, van par 14 emeletes is, de minden karban van tartva, igy teljesen elheto a kornyezet. Az egesz taj, dimbes-dombos, a busz olyan hegyi szuk utcakon megy, amit el sem tudtam kepzelni. Milyen jo, hogy itt nincs olyan havazas, onoseso, mint otthon. Azt hiszem, behalna minden. :) Es ami a legdurvabb: kb. 15-20 Celsius fok van. Ma kabat nelkul jottem el otthonrol :) Mondjuk, este huvi van, ugy 5-10 fok kozott.

http://housing.justlanded.com/en/Portugal_Lisbon/For-Rent_Apartments/Apartment-to-let

itt van a hirdetes, ami alapjan kivalasztottuk a lakast. No, a nagyszobaban nincsen benn a szekrenysor, sarok kisszekreny. De kaptunk helyette polcos allvanyt. :)
Masnap delutan jott a vizes, beszerelte az orat, de melegvizunk nem volt, mert a gazzal mukodo "bojler" nem akart begyulladni. Este 7korul jottek a tulajek, kiprobaltak, mondtak, hogy csak probalgassuk, mert be fog az gyulladni. Ha nem, akkor majd kov. nap eljon veluk a csaj tesoja, es megszereli. De legalabb volt vizunk. Forraltunk, cicamosdas stb. Szombaton (3.nap) delutan elmentnuk vasarolni. Tok jo, kb. 3 percre van egy Lidl, ami elso korben teljesen jo. Mire hazaertunk a lakas tele volt emberekkel: a hazaspar a kisfiaval, a no tesoja a felesegevel es egy szerelo is, mert a bojler kisse rosszabb allapotban volt, mint ahogy a haziak hittek. (megjegyezem: sejettem, hogy szaki lesz a dolog vege, de nem akartam eroskodni, hiszen epp csak hogy megerkeztunk, most en okoskodjak?? ;) )
De lett melegvizunk is, kaptunk mindenfele cuccot a lakashoz. Azt hiszem az is egy jellemzoje a portugaloknak, hogy tobbszor kell lefixalni valamit, hogy az ugy is legyen. Erre egy pelda: masodik nap este a novel osszeirtunk egy rovidebb listat, mire is lenne mg szukseg. Az elso otlet az volt, hogy ok megveszik, aztan jott az, hogy vegyuk meg mi, es majd a lakberbol levonjuk a penzt. OK. Ebben allapodtunk meg, es azt hittem, ez igy is lesz, hiszen meg bucsuzaskor is emlitettem, ne feljnek, nem fogunk iszonyat draga dolgokat venni. Erre masnap kapok egy SMS-t: megvettem mindent, amit a listara irtal, este visszuk a bojlerszereleskor. Na, erre most mi fenet lepjunk?? Szoval, azt hiszem, nem lesz egyszeru az elet :)))
Egyebkent ebbol is latni, hogy iszonyat segitokeszek az emberek. Eloszor ezt nem akartam elhinni az utikonyveknek, de most mar a sajat borunkon is tapasztaljuk. Odivelasban bementunk egy kisebb papir-iroszer boltba buszjegyet venni. Elmagyaraztuk, hova mennenk, erre a pasi nemcsak azt mondta el, hogy erre az utra milyen jegy kell, hanem lefenymasolta a buszok menetrendjet, odaadta, elmondta az aprobetus reszt is, es kb. 15perc alatt noha nem ertuk el a buszunkat, de megtudtunk mindent, ami kellett. :)
Ma megyunk kivaltani a berltehez szukseges kis kartyat. Emberek, ez tok durva: otthon megcsinaljuk a fenykepet, es veszunk egy kis papairtokot hozza. Itt elvileg 15 nap alatt csinaljak meg 7 €-ert, ha egy nap alatt akarja az ember surgossegivel, akkor 10€ kell kicsengetni. Es ez csak a kartya. Majd jon a berlet, ami nem olyan mint otthon, hanem ebbol is tobb fajta van. Attol fugg, hogy csak Lisszabonban akarsz utazni - azon belul is csak metro, csak busz, vagy a ketto egyutt - vagy Lisszabonon kivul is. No, mi eldontottuk, hogy azt vesszuk meg, amiben minden benne van, mert akkor aztan mehetunk az osszes buszjarattal, nemcsak a varoson belulivel, hanem a kornyekikkel is. Es ez lesz majd havonta 36€/fo. De hosszutavon ez a jobb.
A buszokon csak az elso ajton leht felszallni.... mi lenne, ha ez a szabaly mukodne Budapesten is? ;) Kaosz:))
Lisszabonbol meg nem sokat lattunk az egyetemen es a kornyeken kivul, de amivel eddig talalkoztunk, az is tetszik. Egy csomo ember van a varosban, az utcakon, autok tomege, hazak.... de megsem erzodik, hogy tomegnyomor van.... valahogy minden elfer :)
Olyan jo lenne, ha ezt Ti mind a sajat borotokon tapasztalnatok, mert igy leirva nem lehet atadni az erzeseket.
A munka is kezd elindulni, ugy nez ki, minden jo lesz itt. :)
Kerlek, ne felejtsetek el minket :) Mi nagyon sokszor gondolunk Ratok, es ez szerintem nemcsak annak tudhato, hogy nemreg jotunk el otthonrol, hanem ez meg fog maradni.
Ugye, irtok majd? Mindenkitol nagyon szivesen olvasunk hireket. A legkisebb dolog is nagyon jol jon majd :)
Sziasztok, udv, csok, puszi stb.....