Szeretném, ha ez a blog kapocs lehetne Magyarország-NagyVilág és köztünk, akik most Portugáliában vagyunk otthon.
Annyit kérek Tőled, ki erre jársz, hogy írj (olyasmit, amiről megismerünk). Csak azért, hogy tudjuk, meglátogattál.

U.i.: Persze, ami itt megjelenik írás, kép és minden egyéb - kivéve a blog design-t - saját "termék", lenyúlni tilos :)

Magyarok Portugáliában! Csináltam levelező listát és egy csoportot az "arckönyvben"- ha szeretnétek rajta-benne lenni, írjatok! :)

2009. november 22., vasárnap

Rádiókról

Tehát: beszélgettünk itthon mindarról, amit írtam. Tudnotok kell, hogy kettőnk közül én vagyok a rádiózós, tehát amit írtam, az mind az én véleményem :)

Ám, talán finomítanom kell egy kicsit: tudom, hogy minden döntés mögött ott a gazdaság, és minden egyéb "hatalomkodás"... Igen, én egy utópisztikus, naiv - ki minek nevezi - állapotról szerettem volna írni: arról, hogy nem szúrunk ki - ennél sokkal csúnyábbat nem akarok ide írni - azokkal, akiket hallgatóknak hívnak. Kb. most valami ilyesmi történt, mert ehet, hogy az emberek hallgatják az újat, de a szájíz... hogy ezt kell hallgatni, mert nincs jobb. Más, az van: új, régi másik adók, a régiek netes változata - az élő adás érzése és hangulata nélkül, mert, ugye, ez az, amitől rádió a rádió - vagy a drasztikus döntés: "Toll a fületekbe, kikapcsolok én mindent, nem hallgatom egyiket sem!"
És e mellé jött mindaz, hogy gyanús az egész pályáztatás, pályázatelnyerés. És mint már annyiszor, megint a "nép" szívja meg, és érez valami olyasmit, hogy nem örül annak, hogy változás lesz, mert mi áron történt? Ha tényleg magyar érdekeltségű a két új működtető, az így első hallásra tök jó, csak azt sajnálom, hogy ilyen kép alakul ki megint rólunk: hogy nem tudunk tisztán elintézni dolgokat. Mégegyszer: nem "lefeküdni" a külföldi véleményalkotóknak. Csak olyan lelkiismeretet vagy mit is használni! Ha már nagyon akarok valamit, akkor törvényesen.
Vagy ezek egymással nem összeegyeztethetőek?