Szeretném, ha ez a blog kapocs lehetne Magyarország-NagyVilág és köztünk, akik most Portugáliában vagyunk otthon.
Annyit kérek Tőled, ki erre jársz, hogy írj (olyasmit, amiről megismerünk). Csak azért, hogy tudjuk, meglátogattál.

U.i.: Persze, ami itt megjelenik írás, kép és minden egyéb - kivéve a blog design-t - saját "termék", lenyúlni tilos :)

Magyarok Portugáliában! Csináltam levelező listát és egy csoportot az "arckönyvben"- ha szeretnétek rajta-benne lenni, írjatok! :)

2010. március 4., csütörtök

Tavaszi érzés

Most lettem kész a takarítással, ami felért egy kisebb tavaszi nagytakarítással: ablakok - kívül, belül és körben -, porszívózás és felmosás. Valahogy a levegő kint is tavaszibb, mint az elmúlt napokban. Erre a bizonyíték: nagyszobában, kisszobában és a konyhában - azaz, az összes ablakkal megáldott lakrésszel - nyitva az ablak. OK, nem tárva-nyitva, de eléggé. És nem fázom :)
Kíváncsi vagyok, milyen lesz az idő holnap. Valahogy nem sikerült eddig rászoknom az időjárás-jelentésre, talán azért, mert itt nem szokás a híradó elején vagy végén részletes meteorológiai beszámolóval szolgálni. A neten pedig nagyon ellentmondásos dolgokat talál az ember. Így marad az "ablakon kinézek" jóslás, amit mindig kiegészítünk az esernyővel. Eredmény: inkább melege van az embernek, minthogy fázik.

Az ablakokra visszatérve: itt vízszintesen sínben csúszó egy rétegű ablakok vannak. Több okból is rossz: a legkisebb eső után is áll a sínben a víz, ami nehezen szárad ki. Ennél durvább, amikor a kinti és benti hőmérséklet-különbség miatt annyi pára csapódik, mit csapódik, folyik az ablak belső részén, hogy igazi tócsa áll a belső ablakpárkányon. Mára elégeltem meg a sár és apró penész pontok terjedését, és könyörtelenül lesikáltam mindent.
Kíváncsi vagyok, meddig tart a tisztaság...

Erdő, erdő, kerek erdő...

Mezőségi népdal, éppen ennek keresem valami hallgatható formáját a neten és belefutottam egy másik dalba. Inkább zenébe, hiszen nincs hozzá ének.
No, az ilyenek miatt szeretnék egyszer eljutni a "messzi keleti" határainkhoz - és milyen szép dolog a hímzés is :)
Hallgassátok, sok szeretettel küldöm :)